★★★★★
3 klanten beoordelen ons met 5 sterren.
Kennismaken?

Coaching en Advies

Als je deze pagina leest, weet je het waarschijnlijk zelf al: gescheiden opvoeden met een baby of dreumes kan behoorlijk ingewikkeld zijn. In ieder geval anders, maar vaak ook ingewikkelder dan een scheiding met grotere kinderen. Dat heeft meerdere oorzaken.

24/7 zorg

Een klein kindje vraagt voortdurende zorg en de combinatie met werk en verdriet over het einde van een relatie kan heel zwaar zijn. Daarnaast ontwikkelen baby’s zich in een razend tempo, waardoor afspraken maken voor de langere termijn heel lastig is. 

Een groot gemis

Een scheiding betekent altijd dat je periodes gescheiden gaat zijn van je kind. Dat gemis brengt veel emotie met zich mee; van moeders wordt gevraagd om zich in een versneld tempo los te maken van hun baby en vaders kunnen in de stress schieten omdat ze zich zorgen maken over hun band met hun kind. En iedere ouder wil voor zijn kindje het allerbeste en een scheiding hoort daar meestal niet bij.

Afspraken die bij jullie passen

Bij Marianne Laarakker kun je terecht voor coaching en advies over baby’s en hele kleine kinderen wanneer je gaat scheiden of reeds gescheiden van elkaar leeft. Omdat de behoeften van baby’s en dreumesen snel veranderen, zouden de afspraken die je met elkaar maakt mee moeten bewegen.

Ik adviseer altijd om de zorgregeling voor hele kleine kinderen in fases op te bouwen. Samen onderzoeken we hoe je dat het beste kunt doen. Een ouderschapsplan zou altijd maatwerk moeten zijn, maar bij hele kleine kinderen kan dat bijna niet anders.

Online; alleen of samen

Ik werk uitsluitend online (telefonisch met of zonder beeld). Ik kan één ouder coachen of adviseren, maar ook een advies- of mediationgesprek met beide of meerdere ouders apart of tegelijk houden.

Wanneer kun je mijn hulp inschakelen?

  • Je wil samen met je ex-partner of de andere ouder(s) een ouderschapsplan opstellen en jullie kunnen wel wat onafhankelijk advies gebruiken. Ik help jou (alleen of met de andere ouder) bij het verhelderen van wat jullie nou eigenlijk willen en hoe je dat het beste aan elkaar over kunt brengen en vast kunt leggen.
  • Je zit in een mediation traject en je hebt behoefte aan iemand die je kan helpen om te verhelderen wat jij zou willen en hoe je dat kunt inbrengen in de mediation.
  • Je bent in een juridische procedure verwikkeld en je advocaat kijkt vooral juridisch naar je ouderschapsplan. Ik kan je adviseren zodat je meer inzicht krijgt in wat bij jou en je kind past. Ik help je om die inzichten concreet te maken, zodat je dat onderbouwd kunt inzetten in een juridische procedure.
  • Je zoekt een coach; iemand die jou helpt om de relatie met je ex te verbeteren of die jullie daar allebei bij helpt. Samen onderzoeken we hoe je helder je behoeften kunt verwoorden. Wat wil je nu precies en waar moet je zijn om die behoeften te vervullen? Misschien denk je ten onrechte dat je daarvoor bij je ex moet zijn, maar zou je dat beter ergens anders kunnen zoeken. We onderzoeken hoe je communiceert en wat daar anders in zou kunnen. We gaan kijken op welke dingen je invloed hebt en waar je geen invloed op hebt. Als de conclusie is dat je geen invloed hebt, kunnen we onderzoeken wat je kunt doen om dit los te laten.
Scheiden met Baby
·
© Alle rechten voorbehouden.