★★★★★
3 klanten beoordelen ons met 5 sterren.
Kennismaken?

Blog

Mijn recente blogs worden geplaatst op Nieuwestap.nl, het online tijdschrift over alles wat met scheiding en uit elkaar gaan te maken heeft, en op mamaliefde.nl. Hier vind je de links naar deze blogs. 

Mijn eerdere blogs zijn te vinden op echtscheidingnijmegen.nl.

Van hechting tot ouderschapsplan

Mijn eerste blog op mamaliefde.nl. Waar krijg je mee te maken krijgt als je gaat uit elkaar gaat en je bent zwanger of je hebt een baby.

Wat is een omgangshuis en hoe werkt het?

In een Omgangshuis kan een ouder contact hebben met zijn kind, wanneer dat thuis niet kan. Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft dat wel zin met een baby?

Verhuizen met je baby

De vriend van Roos heeft de relatie beëindigd. Nu wil zij samen met baby terug naar de stad waar haar familie en vrienden wonen. Kan ze zomaar verhuizen?

Regenbooggezinnen en scheiding, een uitdaging voor de kinderen

Voor welke uitdagingen komt een regenbooggezin of meeroudergezin te staan als twee ouders uit elkaar gaan? Hoe hou je de communicatie open?

Echtscheiding en hechting bij baby's en peuters

Een overzichtsartikel met daarin links naar andere blogs die ik over het onderwerp heb gepubliceerd op Nieuwestap.nl.

Opbouwen van de zorg, hoe doe je dat?

Voor de moeder gaat de opbouw meestal te snel, voor de vader gaat het vaak niet snel genoeg. Hoe zorg je ervoor dat je afspraken maakt die rust brengen?

wat zijn de regels voor omgang met kleine kinderen?

Helaas zijn er geen regels. Het hangt van verschillende factoren af. Hier een antwoord op de vraag; kan een 2-jarige 2 weken op vakantie met zijn vader.

Een verslaafde vader, wat zou jij doen?

Een lastig dilemma: de vader wil omgang met zijn baby, maar de moeder heeft niet het vertrouwen dat hij voor hem kan zorgen, omdat hij verslaafd is.

Hoe maak je een goed ouderschapsplan?

Wacht niet met het maken van een ouderschapsplan. Leg ook voorlopige afspraken vast. Zoek begeleiding van iemand die verstand heeft van kinderen en scheiding.

Opbouw van vader's zorg voor baby

Bijna altijd blijft de baby na een scheiding bij mama wonen. De tijd met papa moet je dan geleidelijk aan opbouwen. Waar moet je dan rekening mee houden?

Moeder, baby en hechting bij scheiding

Wat doet het met een moeder als je door een scheiding je baby niet altijd bij je kunt hebben? Welke angsten en zorgen kunnen de kop op steken?

Vader, baby en hechting bij scheiding

Wat doet het met een vader als je door een scheiding niet meer in hetzelfde huis woont als je baby? Welke angsten en zorgen kunnen de kop op steken?

Scheiding met baby en veilige hechting

Hoe maak je afspraken met elkaar, die ervoor zorgen dat je baby zich veilig aan beide ouders kan hechten. Wat is een veilige hechting eigenlijk?
Scheiden met Baby
·
© Alle rechten voorbehouden.